Általános oktatási elvek:

• A képzés során a hallgatók az asztrológia ismeretek mellett a Gestalt terápiás szemlélet alapelveit, módszereit, valamint az EMK (Erőszakmentes Kommunikáció) szemléletét, alapismereteit is elsajátíthatják.

• A képzés mellett csoportos önismereti folyamat is elindul, ugyanis mind a saját, mind a csoporttagok tudatosságának emelését fontosnak tartom. Ennek érdekében a Gestalt és az EMK eszközeit is használom, így a résztvevők a gyakorlatban is megtapasztalhatják, milyen érzés valóban a jelenben lenni és tudatában lenni saját maguknak. Ezek a saját élmények jól megmutatják, hogyan működnek és milyen hatásuk van ezeknek a módszereknek. Aki valóban jelen van, sokkal többet tud profitálni a képzésből, mint aki az órán éppen egy múltbeli eseménnyel foglakozik, vagy azon vívódik, hogy megkérdezzen-e valamit.

• Nagy hangsúlyt helyezek a személyes megértésre, az ismeretek elsajátítására, ezért örömmel veszem a képzés során a kérdéseket, valamint gyakran visszakérdezek az elhangzottakra azoknál, akik ezt szívesen veszik.

• Kiemelt fontosságúnak tartom a hallgatók önismereti fejlődését, ezért legkésőbb az elemtan órák után, a saját születési ábrák minden alkalommal jelen vannak. A saját ábrákra vonatkozó kérdéseket is közösen beszéljük át. A felmerülő kérdések, majd a válaszokon való együttes munka során, a személyes visszajelzések alatt még inkább beépül a tudásanyag, valamint a kérdező önismerete is fejlődik.

• Rendszeresen tartunk önismereti blokkokat, amikor kizárólag a saját ábrák elemzését, azokon keresztül pedig a személyes működések feltárását végezzük a mindennapokban történő jobb boldogulás érdekében.

• Az órák elején gyakran visszakérdezek a korábbiakban elhangzottakra, hogyan sikerült elsajátítani, mi az, ami esetleg nem épült be. Ez azért fontos, mert a képzés kezdeti része egymásra épülő órákból áll, így sokat segít, ha az építőkövek egymásra tudnak rakódni és nem marad légüres tér, ami az ábrafejtést akadályozná.

• Rendszeresen különböző feladatokat adok 2-3 fős kiscsoportoknak, majd a megoldást a teljes csoport előtt közösen értékeljük. Ennek során is rengeteget lehet tanulni, hiszen akár jó a megoldás, akár téves, mindig átbeszéljük, mi volt a téves fordítás, a hibás következtetés oka, így a jövőben már nem fordul elő többé. Persze érvényes, hogy aki többet tesz be, többet vehet ki. Aki kevesebbet nyilvánul meg, kevesebb tapasztalatot, saját élményt tud gyűjteni.

• A kapcsolati viszonyok elemzésekor mind a párkapcsolati, mind a szülő-gyermek viszonyokat vizsgáljuk. Kiemelten kezeljük a vizsgált kapcsolatban részt vevő személyek egyéni energetikai felépítését, azokhoz kapcsolódó szükségleteiket és természetesen a különböző szükségleteik közös megelégedéssel történő kielégítési lehetőségeit.

 

 

 

 

Aktuális

Gestalt Asztrológia Tanfolyam Szlovákiában,

Nagymegyeren, 20km-re Győrtől

Minden hónap utolsó vasárnapján

09.30-17.30

Még van lehetőség van csatlakozni a csoprthoz,
asztrológia alapismeretekkel rendelkezők

jelentkezését várom levélben, vagy

telefonon: 0630-95-105-88.
Kiscsoportos intenzív képzés,
sok gyakorlással.

 


 

Facebook

Kulcsszavak a weblapon